Att tävla om vem som har den snabbaste hästen är inget nytt. Redan för 6000 år sedan fanns kapplöpningar med hästar. Galopp är alltså varken unikt eller ovanligt. Ändå är det fortfarande något högtidligt över galoppsporten i Sverige. Det är kanske just därför den passar så bra att utöva på självaste Nationaldagen, vik den 6 juni i kalendern!

Sedan 2013 har Svensk Galopp arrangerat Nationaldagsgaloppen på Gärdet och den har blivit en folkkär tradition. Traditionen dateras dock tillbaka till 1831 då kapplöpningar årligen ägde rum på Ladugårdsgärdet, som det då kallades, fram till 1918. Även om det känns långt kvar till sommaren så börjar vi planera inför årets Nationaldag på Gärdet redan nu.

Vad som är klart för i år är att matutbudet kommer att bli ännu större och med mer valmöjligheter, allt för att underlätta för vår publik. Som vanligt kommer det finnas aktiviteter för både stora och små och ett fantastiskt grönområde att lapa solsken i och njuta av medhavd picknick. Självklart kommer det bjudas på mer överraskningar som vi kommer avslöja efter hand, so stay tuned!

Missa inte den traditionsenliga hattparaden som har blivit ett självklart inslag under Nationaldagsgaloppen. Alla som känner sig manade får delta och de bästa hattarna belönas med fina priser. Det är således inte för tidigt att börja fundera på din hatt redan nu om du vill ha en chans att knipa ett pris.

Nu längtar vi till våren och när den kommer är det inte långt kvar till Nationaldagsgaloppen 2018! Vik den 6 juni redan nu.