För fjärde året i rad sänds delar av Nationaldagsgaloppen live till Abu Dhabi.
2014 gick startskottet för HH Sheikh Zayed Bin Sultan Nahyan Cup och  HH Sheikha Fatima Bint Mubarek Ladies IFAHR Cup, Nationaldagsgaloppens mest penningstinna lopp. Prissumman i år är totalt 320 000 respektive 275 000 kronor och loppen är endast öppna för arabiska fullblodshästar. 

Det sänds TV live till Abu Dhabi från Gärdet och sändningen är koncentrerad till de båda arabloppen. Det blir som alltid en pampig prisutdelning i loppen med fina pokaler och exotiska flygvärdinnor som flankerar vinnarna i vinnarcirkeln.

Första året vann tränare Karin Van Den Bos både med Alibaba Del Sol och Athlete Del Sol. Året därpå upprepade Athlete Del Sol bedriften och tog andra raka segern i sitt lopp medan Alibaba Del Sol förlorade sitt lopp med endast en nos. I fjol kom inte Karin Van Den Bos med några hästar och istället klev Maria Hagman Eriksson in som dagens drottning och vann dubbelt med Al Janoob och Toutatix.
Vilka hästar som kommer till start i årets Nationaldagsgalopp står ännu skrivet i stjärnorna men det vore roligt med en duell mellan de båda ovan nämnda tränarna och deras fina arabhästar!