Sedan 2013 har Svensk Galopp arrangerat Nationaldagsgaloppen på Gärdet och den har blivit en folkkär tradition. Traditionen dateras dock tillbaka till 1831 då kapplöpningar årligen ägde rum på Ladugårdsgärdet, som det då kallades, fram till 1918. Även om det känns långt kvar till sommaren så börjar vi planera inför årets Nationaldag på Gärdet redan nu.

Då publiken glädjande nog är gigantiskt stor är det svårt att kunna möta upp med ett tillräckligt stort matutbud på Nationaldagsgaloppen. Självklart kommer vi att göra allt för att underlätta för vår publik och vi kommer att öka utbudet ytterligare i år i den mån det går. Vi rekommenderar dock att folk tar med egen picknickkorg för att minska trycket på serveringarna och minska köerna.

Som vanligt kommer det finnas aktiviteter för både stora och små och ett fantastiskt grönområde att lapa solsken i och njuta av medhavd picknick. Självklart kommer det bjudas på massor av överraskningar som vi kommer avslöja efter hand, så gå in på vår hemsida och håll dig uppdaterad!

Något vi redan har klart är att den traditionsenliga hattparaden kommer att gå av stapeln den 6 juni. Den har blivit ett mycket populärt och självklart inslag under Nationaldagsgaloppen. Alla är välkomna att vara med och tävla och de bästa hattarna belönas med fina priser. Klasserna är, precis om i fjol, Gärdets bästa hatt, barnklass och Match your dog. Det är absolut inte för tidigt att börja fundera på din hatt redan nu om du vill ha en chans att vara med och slåss om våra fina priser!

Nu längtar vi till våren och när den kommer är det inte långt kvar till Nationaldagsgaloppen 2019! Vik den 6 juni redan nu.