Dennis Madsen heter Svensk Galopps sportchef som är ansvarig för den sportsliga biten på Nationaldagsgaloppen. Vi tog Dennis på pulsen inför Nationaldagsgaloppen 2017 på Gärdet.

-Vi kommer att starta dagen med ett ponnylopp. Efter det rids det totalt sex lopp för de stora hästarna varav två av dessa är arablopp. Mellan arabloppen, vilka avslutar dagen, kommer det att ridas ytterligare ett ponnylopp.

Dagens mest penningstinna lopp är HH Sheikh Zayed Bin Sultan Nahyan Cup (LPA) med en samlad prissumma om 320 000 kronor. Det är ett lopp för de arabiska fullbloden med Listedstatus vilket innebär att loppet håller internationell klass. Det rids ytterligare ett arablopp under dagen, även det med en rejäl prissumma, totalt 275 000 kronor.

-Båda arabloppen kommer att direktsändas till Abu Dhabi så de har ett helt TV-team på plats på Gärdet. Dagens huvudspelform är V4 vilken rids i lopp 1-4 där lopp 1 kommer att ridas klockan 13.00. Loppen kommer att sändas på ATG-live och vi är huvudbana där under sändningen. Loppen kommer även att sändas i TV under eftermiddagen, troligtvis i TV12.

Banan på Gärdet är under året öppen för allmänheten och det är bara under den sista veckan inför Nationaldagsgaloppen som railen (staketet) runt banan sätts upp.

Banan ser bra ut i nuläget. Vi bearbetar banan redan från mitten av april och sedan är det ju väder och vind som påverkar hur mycket den måste vattnas. Det ser onekligen spännande ut inför årets Nationaldagsgalopp, avslutar Dennis Madsen.