Sommaren är galoppens mest intensiva tid. Förutom Nationaldagsgaloppen anordnas en mängd spännande event på olika platser runt om i Sverige. Här kan du läsa om några av dagarna.

Den 17 juni packar vi picknickkorgarna och beger oss till natursköna Österängen på Strömsholm. Där rids en rad spännande lopp med höjdpunkten Grand National, en tuff hinderlöpning som verkligen sållar agnarna från vetet. Samma dag rider vi även årets upplaga av SM i ponnygalopp.

Bara två dagar senare, den 19 juni, slår Bro Park upp portarna för en högklassig tävlingsdag med Stockholms Stora Pris (Gr3)  som kvällens huvudnummer. Här får vi se Skandinaviens bästa hästar kämpa om segerpriset på 700 000 kronor. Bro Park är vår nya galoppbana som ligger i Upplands Bro utanför Stockholm och här kan du njuta av god mat signerad systrarna Brydling och fin galoppsport i en fantastisk miljö.

På samma arena står tjejerna i centrum den 4 juli. Då rids VM för kvinnliga jockeys, Lady Jockeys’ Thoroughbred World Championship, med de absolut bästa kvinnliga jockeyerna från hela världen. Sverige representeras av duktiga Fanny Olsson, som började sin bana inom galoppen som ponnyjockey.  Fanny kommer att kämpa sida vid sida mot riktiga världsstjärnor, en tuff utmaning som du inte får missa.

För den reslystne så går den hundrade upplagan av Svenskt Derby på Jägersro Galopp i Malmö den 16 juli. Här radar storloppen upp sig efter varandra och kulminerar i Svenskt Derby med en total prissumma om 3 miljoner kronor. Dagen ramas in av flera spännande aktiviteter med en elegant hattparad. För barnen händer det en hel del i Derby Kidz där bland annat Vings maskotar Lollo & Bernie har minidisco och kramkalas.

24 september är det dags för Stockholm Cupdagen på Bro Park med en rad storlopp av hög kvalitet. Dagens clou är Stockholm Cup International (Gr3) där vinnaren tar hem hela 800 000 kronor. Det här är en dag med fest och flärd där vi bland annat anordnar hattävlingar i flera olika klasser.