Årets Nationaldagsgalopp på Gärdet den 6 juni kommer som vanligt att ramas in av en rad spännande aktiviteter. Från scenen bjuds det bland annat på framträdanden med Shirin och Renaida. 

Folkfesten Nationaldagsgaloppen anordnas för sjunde året i rad på Gärdet i Stockholm.
Fri entré och ett fartfyllt, spännande program har gjort dagen till en stor succé. Förutom sex galopplöpningar bjuds publiken på ponnygalopp, artistframträdanden, barnområde från ABT, hattparad med fina priser och annat skoj. Konferencier är Per Skoglund.

I år står artisterna Shirin och Renaida för musiken.

Shirin singeldebuterade 2017 och förra sommaren spelade hon inför storpublik då hon turnérade runt om i Sverige. Under 2019 väntas ny musik släppas och den 6 juni framför hon två egna låtar på Nationaldagsgaloppen samt inleder dagen med att sjunga “Du gamla, du fria”.

Att Shirin äntrar scenen på Nationaldagsgaloppen känns extra spännande då hon har ett stort hästintresse. När hon var 16 år deltog hon i hästprogrammet ”Ponnyakuten”. Då fick hon bland annat en privat hopplektion av OS-medaljören Rolf-Göran Bengtsson.

Renaida karakteriseras av en fängslande och kraftfull röst, påtaglig karisma och ett smittsamt skratt. Första gången vi såg henne var i Idol 2016. Renaida tog sedan en finalplats i Melodifestivalen 2018 med låten “All The Feels” som hittills har spelats över 5,5 miljoner gånger på Spotify.

Just nu är Renaida aktuell i Stjärnornas Stjärna på TV4 och härnäst väntar ett flertal singelsläpp. Den 6 juni intar hon scenen på Gärdet tillsammans med två dansare.

Området öppnar kl. 11.30 och invigningen av dagen börjar preliminärt kl. 12.00.

Fri entré. Varmt välkomna!