På onsdag leder Per Skoglund Nationaldagsgaloppen som konferencier för tredje året i rad. Per har energi som få och han är briljant i alla lägen. Vi har tagit Per på pulsen inför onsdag för att se om han är laddad inför uppgiften.

Vad ser du mest fram emot med Nationaldagsgaloppen?
-Alla människor som får uppleva en annorlunda och häftig dag i hjärtat av Stockholm. Sen kan jag inte sticka under stol med att det är spännande och humörhöjande att vara konferencier inför en entusiastisk publik. Det brukar vara en härlig närvaro.

Hur förbereder du dig inför dagen?
Jag studerar startlistorna, läser på om sponsorerna och hattarna och gurglar mig med saltvatten.

Vilket är ditt bästa/mest galna minne så här långt på Nationaldagsgaloppen?
Jag tror att det var det första eller andra året som vi hade ett ponnyekipage som vann med 50 meter och var överlycklig. Tänk den upplevelsen för ungdomen! Alla hyllade unisont och jag tror ryttaren blev en meter längre. 

Alcazar ska uppträda i år och du ska hjälpa till att auktionera ut deras silverhäst Lady Godiva. Har du hållit i auktionsklubban förut?
-Jamen faktiskt! Det är jätteroligt och ansvarsfullt på samma gång. Senast auktionerade jag ut en betäckningsrätt i en fin avelshingst för 150 000kr. 

Är du kanske själv sugen på att lägga ett bud på Lady Godiva?
-Jag får väl starta budgivningen om inte annat! 👍