Nationaldagsgaloppen 2016 blev en stor succé! Utan att ha några definitiva siffror på besökarantalet säger magkänslan att det blev ett rekordår. Folk samlades på Gärdet för att se spännande galopptävlingar, avnjuta sin picknick gräset, tävla i hattparaden och umgås med sina nära och kära. Som grädde på moset var det en stålande vacker dag med sol och behagliga 20 grader.

Detta var fjärde året i rad som Nationaldagsgaloppen ägde rum på Gärdet sedan avbrottet efter 1918. Det märks att intresset blir allt större. Aldrig förr har så många ställt upp i den traditionsenliga Hattparaden som i år.
Med ca 200 tävlande i olika kategorier fick juryn svettas för att utse de allra bästa hattarna. I juryn satt tre bekanta ansikten. Ann Wilson som varit med under tidigare år och två nya jurymedlemmar, Anders Bagge och Daniel Paris.
Som tur var lyckades de ena sig och vi fick se en spännande final på stora scenen.

I kategorin Barn såg pallplaceringen ut så här:
1:a Edvin Lundh
2:a Olivia Fylking
3
:a Ester Herjero

I kategorin Herr var pristagarna:
1:a Viktor Zapata Ekemark
2:a Matte Andersson
3:a Bengt Björkman

I kategorin Dam hade vi följande pristagare:
1:a Maria Sandberg
2:a Karin Lundh
3:a Leonore Hjort af Ornäs

Sista kategorin var vårt nytillskott Match your Dog. Vinnarna här var:
1:a Astrid Gaszynsky
2:a Elsa Bäckström
3:a Erik Hedin

Under hela dagen kunde barnen leka runt med grävskopor, hoppa i hoppborgen och spela på chokladhjul medan de lite äldre kunde avnjuta Taittinger i solen och spela på hästar. Vi fick följa 8 spännande galopp lopp varav 2 var ponnylopp. Att se galopperande hästar i full aktion live är riktigt nervkittlande!

På stora scenen hände också grejer. Sonja Aldén tog publiken med storm med sin vackra version av Du gamla, du fria och Per Skoglund charmade publiken dagen igenom som konferenciär.
Vi hoppas alla besökare hade en lika härlig dag som vi!