Vi hör ofta hur norrmännen är så mycket bättre än vi svenskar på att fira sin nationaldag. Vi vill påstå att Nationaldagsgaloppen visar på motsatsen. Den 6 juni förvandlas hela Gärdet till en fantastisk folkfest. Området fylls av aktiviteter, mat- och dryckesserveringar och underhållning.

Storpublik väntas även i år. Vi avråder därför från att ta bilen. Som tur är finns det många alternativ att ta sig dit kommunalt, både med bussar och tunnelbana.

Med foodtrucks, champagnebar, ölpub och en enastående gräsyta för medhavd picknick finns alla möjligheter att avnjuta god mat & dryck.
Har barnen spring i benen kan de aktiveras på många sätt. Det kommer finnas hoppborg, ponnyridning, grävskopor för stora som små, chokladhjul och en mekanisk galopphäst att öva sina ryttar-färdigheter på.

Det kommer finnas en massa roliga tält att besöka under dagen. Du kan till exempel låta dig inspireras av hästlivet och hur det faktiskt är att äga en häst i Stockholms Galoppsällskaps tält. Så är du nyfiken berättar de gärna mer!

Och självklart har vi ju galoppen! Alla loppen sänds direkt i TV12. Vi har totalt åtta lopp varav två är ponnylopp. Vi har också två lopp med arabiska fullblod som ingår i global turné; HH Sheikh BinZayed Al Nahyan Global Arabian Flat Racing Festival. Dessa två lopp kommer att direktsändas på TV i Abu Dhabi!
Känner man sig tursam just denna dag finns alla möjligheter att spela på hästarna. Dock ej ponnyloppen.

Vill man inte spela på hästar har vi andra tävlingar att delta i. Genom att lägga upp en nationaldagsbild på Instagram kan du vara med och tävla om en fantastisk resa till Abu Dhabi för två där ni ser finalen av HH Sheikh BinZayed Al Nahyan Global Arabian Flat Racing Festival i november. Alternativt tävla via programbladet som delas ut gratis på Gärdet.

Sen har vi såklart Hattparaden där andra fina priser står på spel! Vi har en eminent jury på plats för detta svåra uppdrag – att utse bästa hatt i fyra kategorier; barn, dam, herr och match your dog.

Sammanfattningsvis har vi här är några hålltider att ha koll på.

11.30 Serveringarna öppnar
12.30 Invigning – Sonja Aldén sjunger Nationalsången
12.50 Första ponnyloppet
13.15 Första loppet med fullblodshästar
13.15 Hattparaden startar
15.45 Prisutdelning hattparaden
16.30 Dagen avslutas

Hela dagen leds av programledaren Per Skoglund. Musikunderhållningen står den begåvade sångerskan Sonja Aldén för.
I fall allt detta är svårt att hålla i huvudet så oroa er inte, gratis programblad kommer delas ut på plats. Och glöm inte att det är fritt inträde för alla hela dagen!

Varmt välkomna till Gärdet den 6 juni!