Fina fullblodsaraben Macallan vann på Nationaldagsgaloppen både 2017 och 2018. I år hittar vi honom återigen i startlistan. Macallan kommer med toppform och han blir troligtvis stor favorit i sitt lopp.

Macallan är sju år och han har hittills tagit 12 segrar på fem olika banor i Sverige under sin framgångsrika karriär. Drygt en miljon kronor har Macallan galopperat in till sina ägare. Macallan har alltså vunnit två gånger tidigare på Gärdets bana som alltså verkar passa honom perfekt. I år har han en ny tränare då han har flyttat till Henrik Engbloms stall i Skara. Säsongen för Macallan började med en andraplats och vid genrepet till Nationaldagsgaloppen blev det alltså seger.

Vad tror tränare Engblom om sin hästs chanser på torsdag?

– Macallan känns jättefin, och jag hoppas att han är bättre än han någonsin varit. Han har aldrig haft högre handicaptal i alla fall, säger ”Henke”.

Vid segern senast, och på Gärdet i fjol, var det Martin Rodriguez som red Macallan. Nu blir det jockeybyte.

– Martin Rodriguez är avstängd och får inte rida på Gärdet. Istället blir det Nicolaj Stott som sitter upp på Macallan. Han är duktig och har ridit arabhästar förr. Dessutom är han van att rida högervarv, från provinsbanorna i Danmark.

Vilken häst är Macallans största hot på torsdag?

– Det är väl den utländska hästen, Shadwanalkhalediah, som jag inte vet hur bra den är. Dom andra hästarna har Macallan slagit tidigare, avslutar Henrik Engblom.