Nybörjare på galopp och spel? Ingen fara, vi lär dig det du behöver kunna för att börja spela på galopp!
Att spela på galopp är en spännande och underhållande sysselsättning. Oavsett om du satsar små eller stora belopp är det alltid en fantastisk känsla när just din vinnare är först över mållinjen.

Spel på galopp bygger mycket på kunskap. Ju mer du lär dig desto större blir dina vinstchanser.  Men en del besökare på galoppbanan väljer istället att spela på en häst med ett roligt eller coolt namn, ett turnummer, en vacker häst eller kanske en favoritjockey. Ibland kan du som ny besökare vinna mer pengar en tävlingsdag än vad ”experterna” gör.

Ett bra tips är att gå på din magkänsla. Titta i programmet, där hittar du en guide till hästens formrader. I programmet kan du nämligen hitta all information om respektive häst som hjälper dig att hitta vinnare.

Vad finns det för spel inom galoppen?
Det finns flera olika spel inom galoppens värld. Att spela vinnare innebär att du ska gissa vilket ekipage som kommer att vinna loppet. När du spelar plats gäller det att hästen du satsat på ska komma bland de tre första i loppet. Är det färre än sju startande så måste hästen komma etta eller tvåa.

Kombspel kan ge höga odds om man har tur och här spelar man på vilka hästar som slutar etta och tvåa i loppet. Här har du utrymme att välja själv hur du spelar, komben är inte självvändande utan du kan till exempel spela på att häst nummer 1 vinner och häst nummer 7 kommer tvåa. Tror du att en viss häst vinner loppet så kan du spela att den ska vinna och sedan välja vilka andra hästar i fältet som du tror har chans att komma tvåa i loppet.

Trio är i princip samma sak som komben men här gäller det att pricka in de hästar som kommer etta, tvåa och trea i loppet.

Sedan finns streckspel som V4 och V5 där du ska pricka in rätt vinnare i alla loppen som ingår i omgången. Här kan det bli riktigt fina odds om det vinner en eller flera outsiders och du har med dessa på kupongen.

Vill du veta mer om att spela på galopp? Klicka här!