På Nationaldagsgaloppen kan du inte bara njuta av snabba fullblod, färgglada modiga jockeys och roliga aktiviteter. Du kan spela en peng på din favorithäst också. Gissar du rätt kan du få ett extra tillskott till semesterkassan.

Erik Ivares heter en av galoppens duktiga tipsexperter. Han är med i det populära tipsprogrammet Dubbelt Upp och dessutom ser du honom alltid på Bro Park där han analyserar och tippar loppen. Här får du Eriks Nationaldagsfavoriter inför tisdagens lopp.

Lopp-1 nr. 1 Path Changer
– Path Changer visade gryende form i den senaste starten i Göteborg och har ju vunnit på Gärdet tidigare. Från ledningen är Caroline Malmborgs adept ytterst svårslagen – till trevligt odds dessutom.

Lopp-2 nr. 3 Painters Easel
– Vidöppet lopp, men mitt vinnarval är Painters Easel som vunnit på banan tidigare och dessutom kommer till loppet i absolut toppform.

Lopp-3 nr. 3 Wyclef
– Gamle kämpen Wyclef vinner inte så ofta, men nu kan det vara dags. Hästen älskar gräs under hovarna och bör passa perfekt på Gärdets något knixiga bana – minns hur hästen vann övertygande på Strömsholm förra året.

Lopp-4 nr. 8 Athlete Del Sol
– Athlete Del Sol har startat två gånger på Gärdet och vunnit båda. Vid ytterligare tre tillfällen har den holländske gästen startat inom rikets gränser och gissa hur det gått? Tre vinster såklart! Hästen är således obesegrad på våra breddgrader efter fem försök och vid samtliga tillfällen har Carlos Lopez ridit.

Lopp-5 nr. 1 Alibaba Del Sol
– Alibaba Del Sol vann det här loppet 2014 och var målfotoslagen 2015. Formen är kanske inte på topp. Men det behövs inte heller för det här loppet ska Karin Van Den Bos härlige arabgaloppör vinna utan något större besvär.

Lopp-6 nr. 2 Skyfall
– Snygga stoet Skyfall var blek senast, men vi tror på bättre takter på Gärdets mer ondulerade bana. Hästen tål ett tufft upplägg och är vår vinnare i en jämn handicap.

Vill du läsa mer om tävlingarna? Klicka här för att komma till spelsidan på svenskgalopp.se. Där hittar du all information du behöver inför alla galopptävlingar i Skandinavien.
Är du nybörjare på spel och vill lära dig mer? Här kan du läsa en liten spelskola för galoppen.
Dessutom se Erik Ivares med parhästen Julian McLaren i Dubbelt Upp på ATG-Play.