En av anledningarna till att Nationaldagsgaloppen drar så mycket besökare är för att dagen har något för alla. Vill man ta det lugnt i gräset kan man göra det. Blir man lätt rastlös kan man istället aktivera sig men någon av de många aktiviteter som dagen erbjuder.

Av naturliga skäl tas en stor del av Gärdet upp av den mäktiga galoppbanan. Spelkassor finns det gott om för den som vågar sig på att förutspå en vinnare bland hästarna. Utöver galoppområdet kommer det även finnas ett omfattande aktivitetsfält. Dels har vi hästrelaterade aktiviteter så som ponnyridning och ridning på mekanisk galopphäst, en så kallad Winmachine, på plats. Men det finns också en mängd andra saker att sysselsätta sig med. Är du lite tekniskt lagd eller vill du bara utmana den motoriska delen av din hjärna så är grävskoporna riktigt roliga! Dessa finns både för barn och vuxna som vill aktivera kropp och knopp.

Tycker du om att spexa framför kameran så kommer Agria Djurförsäkringar komma med en alldeles egen hästtransport som de förvandlar till ett fotobås över dagen. Kliv in i fotovagnen och posera loss framför kameran. Några sekunder senare har du roliga bilder från dagen att ta med hem!

Ballonger, hoppborg och chokladhjul finns också på plats och sprider härlig tivolikänsla. Så om man inte roas allt för mycket av galoppen som pågår på Gärdet så kan man vara lugn. Det kommer finnas mycket att göra för dig med!

Sist men inte minst ska man inte glömma att det är fritt fram för den som vill tävla i Hattparaden. Mer information om hur man tävlar och vad man tävlar om finns på hemsidan. Tycker man inte om att ha allt ljus på sig rekommenderar vi ändå Hattparaden för åskådare då det är en mycket rolig och spännande tävling.

Så har du fortfarande inga planer den 6 juni? Kom då till Nationaldagsgaloppen och njut av dagen!