Anders Bagge gjorde publiksuccé i förra årets Hattparad när han tog med sig sin bedårande valp Iris till jurybordet. Som främsta hundexpert i jurytrion är han också en van bedömare, inte minst sedan sin tid i svenska Idol. Därför är vi extra nyfikna på vad Anders har att säga inför årets Hattparad!

Om man är lite nervös inför att ställa upp i hattparaden, vad har du som bästa pepp-tips för att motivera en person till att delta!
Det finns ju verkligen ingenting att vara nervös för här. Det är ju så roligt teamwork med sin hund. Ett pepp-tips kan vara att man tar sin hund och går in i en hattbutik och får hjälp och inspiration av butikspersonalen. Men man ska tänka på vad sin hund gillar och inte gillar och utgå från det.

Helt ärligt nu, vilken kategori tycker du är roligast att bedöma?
Helt klart, Match Your Dog. Därför man kan verkligen se liknelsen mellan husse, matte och sin hund.

I förra årets Match your Dog vann en Grand Danois med sin matte. Om du skulle tippa i år, vilken hundras tror du tar hem första platsen i Match your Dog?
Som kontrast, så skulle vilja se en Chihuahua matcha sin husse eller matte för att se hur man får ihop den ”matchningen”.

Hur förbereder du dig inför Hattparaden och din roll som jurymedlem?
Kvällen innan kommer jag se massor av hundfilmer som t. ex. 101 Dalmatinerna. Därefter blir det en god natts sömn och på morgonen rakar jag mig, parfymerar mig och sätter på mig min finaste gå bort kostym.

När Hattparaden är över, vad gör du för att varva ner och fortsätta njuta av Nationaldagen?
Då brukar jag alltid bjuda hem vänner och bjuda på kroppkakor eller så blir det pitepalt.