Nationaldagsgaloppen är en del i Sheikh Mansoors internationella storsatsning och två lopp för arabiska fullblod kommer att ridas på Gärdet den 6 juni.

HH Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan Cup rids över 1500 meter med 35 000 EURO i prispotten.

HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies IFAHR Cup rids över 2750 meter och har 30 000 EURO i prissumma.
I detta lopp bjuds kvinnliga ryttare från hela världen in att rida. Inbjudan har gått ut till Australien, Brasilien, Frankrike, Tyskland, Schweiz, England, Irland, Belgien, USA, Polen, Italien och Sverige, och av dessa kommer 9 länder att deltaga.

Dessa lopp ingår alltså i den globala festivalen som sträcker sig över hela världen och man tävlar ibland annat i Australien, USA, Tyskland, Frankrike, England, Österrike, Belgien, Polen för att nämna några länder.
Loppen på Gärdet kommer att sändas live till Abu Dhabi TV och entouraget kommer hit med delar av en egen TV-produktion.

– Vi är såklart jätteglada att Nationaldagsgaloppen är en del av denna enorma satsning och tycker det är jättekul att de valt att lägga dessa prestigefyllda lopp på Gärdet, säger Peter Gudmundson som är projektledare för Nationaldagsgaloppen.

Dagens Nyheter uppmärksammade detta häromdagen och artikeln kan ni läsa här: http://www.dn.se/sport/galoppfesten-pa-gardet-hardbevakas-i-abu-dhabi/?l

Mer info om HH Sheikh Mansoor Bin Zayed Al Nahyan Global Arabian Flat Racing Festival: www.sheikhmansoorfestival