Det blir återigen samma jury som bedömer hattparaderna på ATG Nationaldagsgaloppen. De är både rutinerade och sammansvetsade vid det här laget och vi är stolta att hälsa Ann Wilson, Daniel Paris och Anders Bagge varmt välkomna till ännu en spännande och rolig dag på Gärdet.

Vi bestämde oss för att ta juryn på pulsen med några frågor.

Hur är det egentligen med din erfarenhet av hästar?
Jag har otroligt stor respekt för hästar och har faktiskt provat att rida ett par gånger. Det var en mäktig känsla men lite läskigt för att vara helt ärlig. Men kul! Jag vill göra om det, berättar Daniel Paris.

Ann Wilson berättar att hon älskar hästar men att hon har stor respekt för dom.
-Jag red en hel del som ung, men det har inte blivit av som vuxen.

 Anders Bagge har skrivit kürmusik åt OS-dressyrryttaren Tinne Wilhelmsson-Silfven för ett antal år sedan.
-Det var ett mycket spännande och lärorikt projekt i att ändra takter om vart annat. Sedan har jag blivit avkastad av en B-ponny i vår trädgård som ledde till ryggskott. Hästar för mig är lite skrämmande och stora men ack så vansinnigt graciösa och spännande. Förmodligen skrämmer jag hästen mera när den ser mig och min vikt, men jag kommer aldrig att rida – tror jag 😉

Vad är det bästa med Nationaldagsgaloppen?
-Det är den härliga atmosfären. Alldeles underbart att fira dagen med alla på Gärdet!, utbrister Ann Wilson och fortsätter – Det är lika kul varje år att vara en del av hattparadens jury med mina härliga kolleger. Jag är glad att jag får komma tillbaka år efter år! Det är en stor ära. Jag älskar att få vara en del av hela grejen.

Daniel Paris är helt såld på Nationaldagsgaloppen. – Allt är kul! Att möta människorna, träffa juryn som jag numera ser som mina vänner och detsamma gäller ju alla som jobbar med galoppen. Det är en otroligt varm och go stämning men jag älskar ju hattparaden extra mycket. Alla kategorier. I år kommer min mamma och kollar. Det är första gången så det är ju lite speciellt.

Anders Bagge har ett extra gott öga till klassen Match Your Dog som engagerad hundägare.
Varje år för med sig nya minnen, och för mig är det alltid den enormt fina stämning som evenemanget
för med sig. Folk samlas med samma genuina intresse och kärlek för hästar och hundar, och detta kan ju inte annat än att bli en härlig folkfest! Att vara jurymedlem är ett sådant ärofyllt uppdrag, jag skulle gråta om jag blev utbytt, utbrister Anders.

-Avslutningsvis, har ni några tips hur man bäst charmar juryn?
-Att charma juryn handlar om att göra hatten personlig och gärna skapa med kärlek och omsorg!
Ses på Gärdet,
hälsar Ann Wilson.

-Ödmjukhet fungerar alltid hos mig. Man ska tro på sig själv och vara rakryggad men alltid ödmjuk och inkluderande. Då är man en vinnare, menar Daniel Paris.

 -Genom att att visa att man är i symbios med sin hund och att man är en kärleksfull matte eller husse, avslutar Anders Bagge.