En av fjolårets vinnare av ponnygaloppen på Nationaldagsgaloppen hette Nova Malmström och hon vann med lektionsponnyn Norrskenets Grim. Vi ringde upp Nova för att få höra lite mer om henne och ponnyn Norrskenets Grim.

Berätta lite om dig själv!
Jag heter Nova Malmström, är 10 år och bor i Täby. Jag har ridit sen jag var tre år och har hästar som mitt stora intresse. Nu har jag tävlat ponnygalopp i två år och tänker fortsätta med det i många år. Förra året vann jag fyra ponnylopp, alla med Norrskenets Grim. Jag har startat en del andra ponnyer också fast vunnit har jag bara gjort på Norrskenets Grim. Jag har en egen ponny som jag tävlat lite i hoppning men galoppen är det jag tycker är allra roligast.

Berätta om Norrskenets Grim!
Grim är en superhärlig ponny som fyller 20 år i år och han ägs av ridskolan på Lilla Rörby på Angarn som drivs av familjen Hedman. Vi är ett gäng från den ridskolan som tränar och tävlar ponnygalopp på ridskolans lektionsponnyer.  Grim är full av bus och jättehärlig att rida. Han är också en stjärna på WE, shettisagility och gymkhana. Men han är allra bäst på att vara söt. 🙂

Vad har du för framtidsplaner inom galoppen?
Jag hoppas att jag får en möjlighet att fortsätta inom galoppen många år framåt och om jag blir tillräckligt bra kanske jag kan rida amatörlöp när jag har åldern inne.

Är du laddad inför årets Nationaldagsgalopp?
Absolut, jag hoppas på att jag blir uttagen att rida på Gärdet i år och att jag får rida Norrskenets Grim. Jag kommer att göra allt jag kan för att få en bra placering även i år. Det var en sådan bra dag i fjol och jag ser verkligen fram emot den 6 juni i år!

Missa inte Nationaldagsgaloppen den 6 juni. Där får du bland annat se Nova och hennes kompisar göra upp i två spännande ponnygalopplopp. Tuffa ponnyjockeys på snabba ponnyer i full fart över upploppet, en upplevelse för hela familjen!