Nu är våren på gång i Stockholm och vi börjar känna att Nationaldagsgaloppen närmar sig. Nu drömmer vi oss tillbaka med fem highlights från fjolåret. Det var verkligen en festlig och fartfylld dag med något för alla i publiken.

David Lindgren sjunger Nationalsången

Superbegåvade artisten David Lindgren var årets artist under fjolårets upplaga av Nationaldagsgaloppen. Som han levererade! Han sjöng Nationalsången med bravur och växlade sedan upp och bjöd på dans och låtar som verkligen fick igång publiken.

 

Publikens engagemang

fem highlights

Publiken var på topp under Nationaldagsgaloppen i fjol! De hejade engagerat fram hästarna över upploppet och Gärdet lyfte när referenten David Crona bad publiken att ”ta hem hästarna”.

 

Jonas Tunell vinner och blir inbjuden till Abu Dhabi

fem highlights

Jonas Tunell vann ett av ponnyloppen med sin shetlandsponny Danstorps Manolito. Efter loppet blev han inbjuden till Abu Dhabi för att rida landets absolut första ponnylopp. I november flög Jonas till Abu Dhabi och fick uppleva både sin 12-års dag och en fantastisk vecka med en ritt i ponnyloppet som kronan på verket.

 

De fantastiska hattkreationerna

På Nationaldagsgaloppen kan man se fantastiska hattar, både roliga och vackra. Hattparaderna med fina priser är något som många ser fram emot och 2017 års startfält i damklassen var riktigt starkt. Här fanns hattar av alla de slag med inslag av fest, flärd och kreativitet. Vi hoppas på ett minst lika starkt startfält 2018.

 

Macallan och Anna Pilroth vinner  storlopp

fem highlights

Förstapriset i HH Sheikh Zayed Bin Sultan Nahyan Cup  var 160 000 kronor och duktiga Anna Pilroth red hem sin favorit Macallan till seger och slog bland andra storfavoriten Athlete Del Sol. Annas glädje gick det inte att ta fel på och vi gissar att hon är laddad inför årets upplaga av loppet!

Det var de fem highlights vi hade att bjuda på. Nu laddar vi för årets upplaga av Nationaldagsgaloppen där det som vanligt är fri entré och en rad spännande och roliga aktiviteter.