Under rådande omständigheter med coronaviruset (covid-19) är läget oklart gällande Nationaldagsgaloppen 2020. I nuläget fortsätter vi dock planera årets upplaga tills det beslutas om annat, i förhoppning om att situationen ändras till det bättre. Med det passar vi på att bjuda på några highlights från 2019.

1. Ulrika Holmquist – Gärdets drottning!

Ulrika Holmquist stod som vinnare i hela fyra lopp.

Dagens huvudperson i fjol var utan tvekan jockey Ulrika Holmquist. Hon tog hela Gärdet med storm när hon vann lopp efter lopp. Fyra gånger fick Ulrika skritta in i vinnarcirkeln och ta emot publikens jubel. Hon hade dessutom en egen hejarklack på plats så Ulrika fick extra många hejarop och applåder.

2. Ponnygaloppen

Ponnygaloppen var populär!

Som vanligt var ponnygaloppen ett populärt inslag på Nationaldagsgaloppen. Två lopp avgjordes och det var hög stämning i publiken när ponnyerna kom galopperande i full fart över upploppet. Alva Malmström vann det ena loppet och kvalificerade sig därmed för att få rida i Abu Dhabi i november vilket Alva gjorde med den äran.

3. Stämningsfull nationalsång av Shirin

Shirin när hon framförde Sveriges nationalsång.

Årets artister var Shirin och Renaida. Shirin inledde med nationalsången och det var väldigt vackert.
“Jag fick gåshud”, kommenterade flera ur publiken efter hennes stämningsfulla version av ”Du gamla, du fria”. Shirin framförde sedan ytterligare två låtar och fick verkligen visa vilken mäktig röst hon besitter.

4. Hattparad i tre klasser

Eleganta och kreativa hattar från Hattparaden.

Den traditionella Hattparaden fanns självklart med på schemat även i år. Juryn bestod av Ann Wilson, Anders Bagge och Daniel Paris som med stort engagemang och charm bedömde de som tävlade. Det fanns tre klasser att tävla i, Barnhatt, Gärdets Bästa Hatt och Match Your Dog. Vi fick som vanligt se många eleganta, roliga och kreativa tävlande på hattscenen.

5. Välbesökt Fan Zone-tält

Svensk Galopp Fan Zone.

I Svensk Galopps Fan Zone-tält kunde man bland annat prova på att rida en mekanisk galopphäst. Ett populärt inslag som många var nyfikna på att prova på!