Efter mer än 50 år på Täby Galopp får galoppsporten i Stockholm en ny hemvist när Bro Parks topmoderna anläggning öppnar portarna. En anläggning i internationell klass helt utformad för att på ett optimalt sätt ta hand om såväl hästar som människor.

Den första stora dagen på Bro Park kommer att bli en fest för alla sinnen. Kapplöpningarna kommer självfallet att stå i centrum för underhållningen. Ett par av årets viktigaste löpningar kommer att ridas. Stockholm Stora Pris (Gr3) (1 200 000 kr i samlad prissumma),  Zawawi Bro Park Vårsprint (L) (400 000 kr) och de två klassiska löpningarna Dianalöpning (800 000 kr) samt Jockeyklubbens 2000 Guineas (600 000 kr).

Den beridna högvakten kommer att finnas på plats under dagen. Det rids fyra ponnylopp och för de små finns även ponnyridning och ett lekområde. Det bjuds dessutom på flera överraskningar!

Under dagen kommer alla som vill vara med och tävla i “Best Dressed”. Dagens jury är Martina Bonnier, chefredaktör på Damernas Värld och designern Lars Wallin. Förstapriset är en exklusiv resa till semesterparadiset Abu Dhabi för två personer i november. Under resan får man dessutom göra ett besök på deras galoppbana som shejkens gäst.

För att sätta galoppsporten i extra fokus på invigningsdagen anordnas dessutom en internationell jockeyturnering med flera av världens absolut bästa kvinnliga jockeys. Det är Hayley Turner som är lagledare och i laget rider Sammy Jo Bell, Chantal Sutherland Kruse, Cathy Gannon och Danielle Johnsson. De möter ett svenskt kvinnligt lag bestående av Fanny Olsson, Anna Pilroth, Malin Holmberg, Josefin Landgren och Annie Nilsson Lindahl under ledning av lagledare Inez Karlsson.

Vill du veta mer om invigningen? Håll koll på Bro Parks Facebook-sida, eller besök hemsidan Bro Park.

Varmt välkommen till Bro Park den 19 juni!