Sedan 2013 har Svensk Galopp arrangerat Nationaldagsgaloppen på Gärdet och den har blivit en mycket folkkär tradition. Varje år har vi en artist som framför ett par låtar inklusive den svenska Nationalsången. Artister som har uppträtt under åren är Charlotte Perrelli, Lisa Miskovsky, Shirley Clamp, Sonja Aldén och i fjol David Lindgren som bjöd på en fartfylld show tillsammans med sina dansare. Nu är det klart att årets artist blir Idolvinnaren Chris Kläfford.

Chris Kläfford vann musikprogrammet Idol på TV4 i fjol. Han inledde hela säsongen med sin audition och avslutade med att vinna hela programmet. Han fick en stor hit med vinnarlåten Treading Water som har legat högt upp på topplistorna.

Hyllningarna av hans legendariska tolkning av John Lennons låt Imagine fullkomligt exploderade på sociala medier. Klippet med hans framträdande av låten i Idol gav Chris Kläfford en fjärdeplats bland de mest sedda klippen på Youtube 2017 i Sverige.

Som vanligt är det fri entré på Nationaldagsgaloppen där serveringarna öppnar 11.30. Det finns aktiviteter för hela familjen som hattparad, ponnyridning och barnområde. Självklart ramas dagen in av spännande galopplopp med både snabba fullblod och gulliga ponnyer. Så får ni ju inte missa Chris Kläfford sjunga bland annat den svenska Nationalsången, det kan bli riktigt mäktigt!