Om exakt en vecka är det dags för årets upplaga av Nationaldagsgaloppen. Som vanligt är hattarna ett viktigt inslag under dagen och naturligtvis tävlar vi även i år i hattävlingar. Det är tre tävlingskategorier, Gärdets Bästa Hatt, Barnklass och Match Your Dog. Fina priser väntar de främsta deltagarna! Läs mer om Hattparaden här

Som vanligt har vi en eminent jury på plats. Ann Wilson, Anders Bagge och Daniel Paris. Här kan du läsa lite om Anders och Daniels tankar inför Nationaldagsgaloppen och årets hattparad.

Några frågor till hundälskaren Anders Bagge som nog brinner mest för kategorin Match Your Dog. Anders är även känd som en av de tidigare jurymedlemmarna i Idol.

Hur kommer det sig att du brinner så mycket för hundar?
Hundar är försvarslösa pälsklingar som visar obegränsad kärlek och som alltid finns där. De är värda att få lika obegränsad kärlek tillbaka och att man visar att man finns där så att de känner att man är  deras trygghet.

Hur mycket betyder hundens charm när du bedömer Match Your Dog?
När jag bedömer Match Your Dog så kommer jag främst att titta på samspelet och teamkänslan mellan husse/matte och hunden. Jag kommer titta efter ” the perfect match “.

Finns det någon liten hälsning du vill skicka med till hussar och mattar inför årets tävling?
Min hälsning är att ” jobba tillsammans ” Charma juryn och skapa ett samspel mellan er båda. Gör det där lilla extra som kommer att ” sticka ut ” och visa obegränsad kärlek till varandra.

Daniel Paris är yngst i juryn och han är bland annat bloggare, föreläsare och influencer.

Vad ser du mest fram emot på årets Nationaldagsgalopp?
Hela dagen är verkligen magisk på alla sätt och verkligen något att längta till. Jag älskar värmen bland alla som är där och tävlingsmomenten. Det ska självklart även blir kul att träffa Anders och Ann. Vi har gjort det här roliga uppdraget flera år i rad nu och det är alltid kul att umgås med dom!

Lönar det sig att flirta lite med dig under Hattparaden?
Det gör tyvärr inte det. Jag är hård men rättvis så med smicker kommer man inte så långt. Men snäll får man gärna vara. Både mot mig och alla andra.

Om du inte var domare i hattparaden, skulle du själv kunna tänka dig att vara med och tävla?
Ja absolut! Jag har en och annan hatt här hemma som jag gärna hade dammat av Nationaldagen till ära. Vi får se hur det blir i framtiden. Jag trivs bra som jurymedlem!

Juryns ordförande, Ann Wilson, är högaktuell med Let’s Dance-finalen i veckan.

Hattparaden Nationaldagsgaloppen Ann Wilson

Vilket är ditt härligaste minne från Nationaldagsgaloppen?

Härligaste minnena är barnens fantastiska hattar, deras kreativitet och engagemang är så härligt.

Vilken är din favoritkategori när du dömer Hattparaden?
Tycker personligen Barnhattarna är min favorit, men är imponerade av alla kategorier!

Förutom hattparaden, vad får man absolut inte missa under Nationaldagsgaloppen på Gärdet?
För mig är hela stämningen på Gärdet magisk! Vi har haft fint väder de senaste åren och allt från eleganta hattar till fantastiska ekipage, vackra hästar och familjemys på picknick filtar gör dagen till den fest det är. Vi firar ju tillsammans vår Nation!