Imorgon rids två ponnylopp under Nationaldagsgaloppen. I det andra loppet får vinnande ponnyjockey åka till Abu Dhabi och rida ett internationellt ponnylopp. Vilken dröm!

I fjol vann Stina Landh ponnyloppet Sheikha Lateefa Bint Mansoor Bin Zayed Al Nahyani ponnylopp på Gärdet. I november fick Stina sedan åka på sitt livs äventyr till Abu Dhabi där hon gjorde stor succé och vann loppet.

Vem som vinner i år och som får packa resväskan och bege sig till Abu Dhabi i höst återstår att se. Imorgon gör åtta förväntansfulla tjejer upp om segern på Gärdet. Loppet har ingen klar favorit utan det ser på förhand ut som om alla har chans till att ta hem segern.

Stina Landh rider loppet även i år men den här gången sitter hon inte upp på ponnyn hon vann med i fjol, segermaskinen Sjöbrisens Bajonett, utan nu rider hon Kevin. Han är, precis som de andra ponnyerna i loppet, en ridskoleponny. Ponnyerna kommer från Stall Lilla Rörby Ryttarklubb, som delvis är en ponnygaloppridskola, vilka alltid är med och tävlar på ponnygaloppen med sina ponnyer och elever. Lärare för eleverna är före detta jockeyn Bernita Hedman som tränar sina elever med den äran. Flera av Bernitas elever har tagit steget upp till den stora galoppen och är framgångsrika där.

Vill du veta mer om ponnygaloppen? Kika in i Svensk Galopps Fan Zone-tält på Gärdet där både representanter från Stall Lilla Rörby Ryttarklubb och från en annan ponnygaloppridskola, Veronicas Minirid kommer att finnas. Veronicas Minirid ligger i på Ålspånga Säteri i Bettna och deras ponnyer och elever är också flitiga inom ponnygaloppen. I tältet kan du även bland annat prova på att rida på en mekaniska galopphäst och vara med och tävla i ”Gissa vikten på sadeln”.

Missa inte att se våra duktiga ponnyjockeys komma susande över upploppet på Gärdet imorgon!